Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

dinsdag, december 16, 2008

Kerstborrel.

Kerstborrel gaat door, crisis of niet
Door OLOF VAN JOOLEN

Crisis of niet, Nederlandse bedrijven en instellingen borrelen gewoon met de feestdagen. Op een enkele uitzondering na wordt zelfs bij organisaties die zijn getroffen door de wereldwijde financiële malaise het glas geheven tijdens een kerst- of nieuwjaarsborrel.

Zelfs bij zwaar getroffen bedrijven wordt eind december het glas geheven.

Neem de gemeente Goes. De Zeeuwen parkeerden twaalf miljoen euro bij Landsbanki; de eigenaar van het gesmolten spaarfonds Icesave. Het is onzeker of de gemeente ooit nog een cent van deze reserves terugziet. De provinciestad - 36.773 inwoners - is een van de zwaarst benadeelde overheden van ons land. Toch is het geen reden voor ingetogenheid.

,,We drinken met het personeel op 23 december een glaasje en hebben een uitgebreide nieuwjaarsborrel waar iedereen welkom is,’’ zegt wethouder Rinus Dieleman. ,,We beginnen op 1 januari met ons Afrikajaar en hopen dan de eerste Fair Trade-gemeente van Nederland te worden. Daarom is er een extra aangeklede receptie. Anders is het bij ons maar heel gewoontjes, maar eens in de vier jaar pakken we uit.’’

Ook bij advies- en ingenieursbureau DHV is het gezellig rond de feestdagen. De weg- en waterbouwers hebben ook een geldige reden, want het ging afgelopen jaar heel goed met Hollands Glorie. De cijfers over het eerste halfjaar toonden een winstgroei van 42 procent. DHV heeft prestigieuze klussen zoals de capaciteitsvergroting van het Panamakanaal in portefeuille.

,,Er zijn verschillende kerstborrels en een grote nieuwjaarsbijeenkomst voor al het personeel,’’ vertelt Mirjam Soeterbroek ,,Die stonden allemaal al in de planning. De budgetten zijn gelijk aan die van dit jaar. We zitten in de bouwsector waar bedrijven klappen krijgen en daar merken we zeker wat van. Tegelijkertijd loopt ander werk door, waardoor het goed blijft gaan. Hoe goed, dat kunnen we pas vertellen bij de presentatie van de jaarcijfers, maar we kunnen wel zeggen dat er geen redenen zijn om van een borrel af te zien.’’

Nederlands grootste it- en consultancyfirma Capgemini bevindt zich in een gespannen markt. Bij economische hoogconjunctuur zijn externen niet aan te slepen. Gaat het zoals nu minder, dan zetten ondernemingen hen als eerste buiten de deur en stellen zij grote automatiseringsprojecten liever een jaartje uit.

Vooralsnog leiden de marktontwikkelingen er volgens Madelon Kaspers niet toe dat de medewerkers van een drankje voor de feestdagen moeten afzien. ,,We houden kleine borrels op de afdelingen,’’ vertelt ze. ,,Niks groots of bijzonders. Gewoon zoals we het wel vaker doen.’’

Wij hebben onze kerstborrel al weer achter de rug. We hadden deze borrel bij de Bourgondier in Bergen op Zoom. Bijna alle afdelingen waren er aanwezig. Het werd heel gezellig. Ook de vrouwen en vriendinnen en kinderen erbij.
Je werkt een heel jaar met elkaar. Dan is het leuk om zoiets als een kerstborrel te hebben. Mooi.....

Free Counters
007counters.com
View My Stats