Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

maandag, maart 05, 2007

Doorbraak biobrandstof:

Doorbraak biobrandstof: energie uit houtresten, schillen en stro
door Laurent Heere en Henk Schol

Donderdag 1 maart 2007 - BERGEN OP ZOOM/SAS VAN GENT - Koninklijke Nedalco uit Bergen op Zoom zet voluit in op de tweede generatie biobrandstoffen. Het bedrijf bouwt daartoe in Sas van Gent voor 150 miljoen euro een fabriek die vanaf eind 2008 per jaar 200 miljoen liter bio-ethanol uit cellulosehoudende grondstoffen gaat produceren.Daarmee heeft Nederland een wereldprimeur en lijkt het de Amerikanen die inmiddels miljarden in deze ontwikkeling pompen, een slag voor: de eerste fabriek die grote volumes biobrandstof maakt uit grondstof die niet concurreert met voedingsmiddelen. Nedalco bouwt de fabriek, die 65 nieuwe banen oplevert, om de huidige ethanolfabriek in Sas heen. Deze fabriek ligt tegen het Cargill fabriekscomplex.
Bij de tweede generatie biobrandstoffen is bio-ethanol niet langer afkomstig uit grondstof waarin de suikers als het ware direct beschikbaar zijn, zoals suikerbieten, maïs of tarwe. Dat is de 'eerste generatie' wel. In dit nieuwe procédé wordt de brandstof gewonnen uit ligno-cellulose uit schillen of uit stengels waarin houtsuiker zit.

Free Counters
007counters.com
View My Stats