Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zaterdag, maart 17, 2007

Songfestival voor Boomfeestdag.

Songfestival voor Boomfeestdag
door onze correspondent Wil de Jong
Angela in BNdeStem, samen met Marieke Bolders en Anouk van Vliet.

De gemeente bood de ruim 240 kinderen een dagvullend aan vanwege de landelijke boomfeestdag van komende woensdag. Alle organisaties die wat met de natuur van doen hebben hadden iets voor de kinderen in petto. In de ochtend was er een fietstocht langs de mooiste plekjes. Op verschillende plekken waren er spelletjes zoals proppen gooien en een speurtocht.

Het thema van de boomfeestdag is 'Muziek en bomen'. Daarom was er 's middags in Kloosterhof in Hoogerheide een heus songfestival. Elke school had de opdracht gekregen om een lied te zingen waarvan de tekst iets met bomen te maken zou hebben. Zo zongen De Meulenrakkers uit Ossendrecht 'Het is weer boomfeestdag' en De Open Hof uit Hoogerheide 'Dol op bomen'. De acht liedjes werden kritisch beoordeeld door een vierkoppige jury met daarin onder meer de Woensdrechtse wethouder Cees Jaspers en de beroemdste diskjockey van Woensdrecht, dj Dave. Na het songfestival werden de behaalde punten met de liedjes en de spelletjes die 's ochtends waren gespeeld, bij elkaar opgeteld. Burgemeester Marcel Fränzel maakte bekend dat basisschool de Open Hof de winnaar was geworden. Hij voegde er aan toe dat alle andere scholen tweede waren geworden.

Free Counters
007counters.com
View My Stats