Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zaterdag, december 29, 2007

Sloecentrale Vlissingen-Oost:

De Sloecentrale moet voorzien worden van gas.
Deze foto maakte ik een paar weken geleden. Ik vroeg me toen af waar deze zeer grote gasleiding voor nodig was.
Nu weet ik het antwoord:

DELTA is gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe gasleiding. De aan te leggen leiding heeft de naam Zuid-Bevelandleiding gekregen. En krijgt een lengte van circa 50 kilometer. Het bestaande gastransportnet biedt niet voldoende capaciteit om de Sloecentrale van gas te voorzien!!

Het tracé van de leiding:
Het tracé start in Brabant in de gemeente Woensdrecht. En loopt vervolgens door de gemeenten Reimerswaal, Kapelle en Borsele naar Industrieterrein Vlissingen-Oost. De gasleiding wordt aangelegd in een buisleidingenstrook die ligt in zo’n 500 percelen. Aan de eigenaren van deze percelen wordt toestemming gevraagd voor de aanleg van de leiding. Er moeten afspraken worden gemaakt over de vergoeding en over compensatie van de onvermijdelijke schade aan de gewassen die zal optreden.
De leiding zal onder andere Rijksweg A58 gaan kruisen. Verder loopt het tracé door het kanaal door Zuid-Beveland en het Schelde-Rijnkanaal. Tenslotte zal ook nog het spoor Roosendaal-Vlissingen en het zogenaamde Museumspoorlijntje bij Goes worden gekruist.

DELTA en EDF investeren in de toekomst
In de zomer van 2007 zijn de werkzaamheden gestart voor de bouw van de Sloecentrale in het haven- en industriegebied ten oosten van Vlissingen.
Naar verwachting zal de Sloecentrale in 2009 in gebruik worden genomen om energie te leveren aan industrie en huishoudens.
De centrale levert ongeveer 870 MegaWatt. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van twee miljoen huishoudens.

Om in deze centrale elektriciteit te kunnen maken, wordt er als brandstof gebruik gemaakt van aardgas. Dit gas wordt verbrand in de gasturbine, waarna de afgassen door een ketel geleid worden.
In de ketel wordt door de warmte van de afgassen stoom geproduceerd. Deze stoom wordt vervolgens door een stoomturbine geleid.
De gas- en stoomturbine drijven samen een generator aan die elektriciteit opwekt.
Door toepassing van de restwarmte uit het afgas van de gasturbine is de Sloecentrale efficiënter dan traditionele elektriciteitscentrales. De reststoom uit de stoomturbine wordt met zeewater gekoeld in de condensor.
Ten slotte wordt de elektriciteit via een ondergronds leidingennetwerk naar een verdeelstation gevoerd. Vanaf daar wordt de elektriciteit verdeeld en komt uiteindelijk bij de verbruikers uit het stopcontact.

Free Counters
007counters.com
View My Stats