Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zondag, december 21, 2008

Dirty Dancing.

We waren in Utrecht in het Beatrix theater, bij Dirty Dancing.
Komende week meer over deze mooie musical...

HET VERHAAL: Frances gaat samen met haar ouders en zus op vakantie. Haar vader, haar grote held, is arts en heeft volgens de eigenaar (Max Kellerman) van het hotel zijn leven gered. In het hotel zijn twee soorten staff: entertainment staff en restaurant staff. De restaurant staff bestaat uit studenten van Yale en Harvard, die van Max Kellerman ook de dochters van de gasten moeten vermaken, door ze 'de sterren te laten zien'. De entertainment staff (waar Johnny toe behoort) mag dit echter niet. Op een avond gaat Frances, die door iedereen Baby genoemd wordt, op pad en komt ze terecht in het staffkwartier. Daar zijn ze allemaal aan het 'dirty dancen'. Johnny vraagt haar ten dans, hoewel ze erg houterig danst, heeft ze het erg naar haar zin. Zij wordt verliefd op Johnny, maar door haar vader en Max Kellerman wordt ze gekoppeld aan de opschepperige Neill Kellerman, de kleinzoon van Max.

Op een avond lopen ze samen de hotelkeuken in en ziet zij de beste vriendin van Johnny daar huilen. Snel leidt ze Neill weg, die niks heeft gezien en haalt ze Johnny en de neef van Johnny. Onderweg hoort ze dat het meisje zwanger is en een abortus wil laten doen, maar dat kost 250 dollar. Baby regelt bij haar vader het geld, maar er is nog een probleem: op de avond dat de dokter kan, moeten Johnny en zijn beste vriendin dansen in het Sheldrake. Uiteindelijk besluiten ze dat Frances invalt, zodat de dokter toch kan komen. Na veel oefenen, lukt het Johnny en Baby om de dans uit te voeren, ze schrikken wel als ze een oud stel uit Kellermans (de Schumachers) zien in het Sheldrake hotel. De dans gaat goed en er bloeit al een beetje iets op tussen Johnny en Baby.

Als ze weer terug zijn, ontdekken ze echter dat Penny (de beste vriendin van Johnny) niet goed is geopereerd. Zonder aarzeling haalt Baby haar vader, die het meisje helpt. Hij denkt echter dat Johnny haar zwanger heeft gemaakt en doet erg kortaf tegen hem. De spanningen hierom lopen tussen Baby en haar vader hoog op: ze krijgen ruzie. Een wat oudere vrouw wil graag een speciale laatste avond met Johnny beleven, maar hij zegt dit af omdat hij met Frances wil zijn. Als die vrouw dit ontdekt, beschuldigt ze Johnny vals van diefstal. Baby vertelt de baas dat zij de hele nacht bij johnny was en dat hij dus onschuldig is. Toch wordt Johnny ontslagen, omdat hij wat met Baby had. Als hij zonder trammelant opstapt, krijgt hij zijn bonus nog mee. Toch komt hij op de laatste avond terug en danst hij op 'I've had the time of my life' met Baby als einddans de dans die ze in het Sheldrake dansten. Iedereen is heel enthousiast en danst mee, er wordt zelfs wat dirty dancing gedaan.

De vader van Frances ontdekt dan dat niet Johnny Penny zwanger heeft gemaakt, maar het vakantievriendje van de zus van Baby, Robbie. Hij biedt zijn excuses aan aan Johnny. Tot slot dansen ze met zijn allen de nacht tegemoet.

Free Counters
007counters.com
View My Stats