Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

woensdag, april 22, 2009

Geen leuke dag (3).

Cargill schrapt 80 banen:door Ad Goddrie ad.goddrie@bndestem.nl.

Bij Cargill in Bergen op Zoom verdwijnen tachtig van de 320 banen als gevolg van het sluiten van één van de drie fabrieken.

De maïs- en zetmeelfabriek, getroffen door de wereldwijde economische crisis, moet dit najaar dicht. Dat heeft het concern gisteren bekend gemaakt aan het personeel en de vakbonden. Hoeveel mensen hun baan verliezen, is nog niet bekend. Cargill wil zoveel mogelijk medewerkers met een vast contract elders in het bedrijf onderbrengen, onder meer bij de twee andere Bergse fabrieken en Cargill in Sas van Gent. Daarover treedt het bedrijf in overleg met de bonden. De maïs- en zetmeelfabriek bevoorraadt de Europese papier-, karton- en golfkartonindustrie. Deze bedrijven zijn volgens Cargill zwaar getroffen door de crisis. Ze kampen met een sterk gedaalde vraag en verschillende Cargill-klanten sluiten hun fabrieken of verplaatsen de productie. Daarom is het bedrijf in Bergen op Zoom genoodzaakt de productie flink te reduceren. "De maïs- en zetmeelproductie in Bergen op Zoom is niet meer haalbaar," zegt Francesco Faglia, general manager van Cargill Starches & Sweeteners. Cargill heeft in Bergen op Zoom nog een tarwefabriek en een glucosefabriek. Die blijven in bedrijf.

FNV-bestuurder Eric de Vries zegt 'erg geschokken' te zijn.

"Dit hebben wij niet zien aankomen. Het bedrijf heeft tot nu toe altijd prima cijfers laten zien. Het sluiten van een fabriek is een wel heel drastische maatregel en in deze tijd van crisis ook weinig sociaal."

Voor de OR en vakbonden breken er drukke tijden aan.

Free Counters
007counters.com
View My Stats