Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

woensdag, februari 03, 2010

Betrapt tijdens de grote demonstratie.

Op zaterdag middag kwamen we na de reis met de metro aan op de Arbat. Dit is de bekende volkswinkelstraat van Moskow. Kroegen eettenten en souvenir winkels. De wijk van kunstenaars. Hier werd net de start gegeven voor een demonstratie naar het Rode Plein.
Betrapt tijdens de grote mensenrechten demonstratie.

De gezellige winkelstraat in Arbat.

Gerard (rechts) vond deze aap wel leuk...!
In deze leuke kroeg in Arbat zochten we op de laptop en Google maps naar een goede eettent. We kwamen natuurlijk ook even op kornuiten.blogspot uit.

De Arbat was lang het woongebied voor de onderklasse. Dit veranderde in de loop van de 18e eeuw, toen de adel en rijke burgers Arbat en haar omgeving te zien als het meest prestigieuze woongebied van Moskou. Na de revolutie kwamen veel gebouwen in handen van communistische leiders en partij-instanties. Tijdens de communistische periode werd een aantal kerken verwoest en werd aan het einde van de straat het reusachtige gebouw van het Ministerie van Buitenlandse Zaken neergezet, een van de Zeven Zusters. Sinds 1985 is de Arbat een voetgangersstraat. Vanaf die tijd, die samenvalt met het begin van de Perestroika, begon de Arbat een verzamelplaats voor kunstenaars, hippies en 'andersdenkenden' te worden. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is de Arbat verworden tot een toeristische straat.

Free Counters
007counters.com
View My Stats