Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

donderdag, januari 27, 2011

Cargill in het nieuws...!

Het is deze week de week van de procestechniek.
Gisteren bezochten 34 leerlingen van de VMBO Cargill Bergen op Zoom.
Goed dat Cargill hier medewerking aan verleend.
Het is belangrijk dat er ook in de toekomst goede procesoperators zullen zijn. Ook Cargill in Bergen op Zoom geeft leerlingen van de opleiding procestechniek de kans om stage te lopen in de vijf ploegendienst.
We hebben leerlingen BOL en BBL, ze lopen mee in de ploegen en de TD-ETD.
Deze nacht nemen we afscheid van onze stagiaire Wesley Withagen die tien weken heeft meegelopen in onze ploeg in de Cargill tarwe fabriek. Zijn afscheid, farewell borrel, hielden we al eerder deze maand al in de Bourgondier. De hele Tarwe E-ploeg was daarbij aanwezig. Wesley was een harde werker, die ook 's morgens de Televaag nog rond bracht. Dan ben je niet de minste...! Leuk als we Wesley later weer terug zien bij Cargill in de Tarwe fabriek.

In Zeeland en West-Brabant is de organisatie daarvan in handen van de Stichting Procestechniek Zeeland West-Brabant (PZW). Jan Slokkers, de projectcoƶrdinator van PZW, is zeer te spreken over de belangstelling. "Zes jaar geleden, toen we begonnen, deden er 11 scholen met 80 leerlingen mee, nu zijn het 26 scholen met 420 leerlingen." Gisteren bezochten 34 vmbo-leerlingen van het Markland College uit Oudenbosch Cargill. Nadat ze naar de bedrijfsfilm hadden gekeken kregen ze een rondleiding door de fabriek en was er een demonstratie bij de afdeling automatisering. Een brandende lamp stelde een warmtebron voor die via computerbesturing feller kon branden. Laura Wijnings mocht het als eerste uittesten en was erg enthousiast.

Free Counters
007counters.com
View My Stats