Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

donderdag, juni 29, 2006

Veteranendag.

Veteranendag één groot feest:

DEN HAAG - De tweede landelijke Veteranendag in Den Haag is gisteren dankzij het prachtige weer en de grote belangstelling van de burgerij één groot festijn geworden.

Foto uit 2003:
Pa Baseler sr. en Angela en Laura.

Oorlog in Korea, detachement der Verenigde Naties (1951).

Na zware Amerikaanse druk besloot de Nederlandse regering tot het uitzenden van grondtroepen en in augustus 1950 werden in Nederland vrijwilligers opgeroepen voor de strijd tegen de Noord-Koreaanse agressie. Er meldden zich meer dan 16.000 vrijwilligers en in oktober werd het Nederlands Detachement Verenigde Naties opgericht. Het eerste detachement van 636 man onder bevel van Luitenant-Kolonel M.P.A. den Ouden vertrok op 26 oktober 1950 met het transportschip Zuiderkruis. Het laatste detachement vertrok in juli 1954. Eind 1954 waren alle manschappen van het Nederlandse detachement huiswaarts gekeerd. In de periode 1950-1954 waren 3972 Nederlandse landmachtsoldaten in gezet bij de strijd in Korea waarvan er 123 het leven lieten. De zwaarste gevechten waarbij zij waren betrokken waren die te Hoengsong, Wonju en Inje. Bij Hoengsong (februari 1951) sneuvelden 17 Nederlanders, waaronder de commandant, Overste den Ouden. Bij Inje (juni 1951) komen 14 Nederlandse soldaten om.

Free Counters
007counters.com
View My Stats