Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

vrijdag, augustus 24, 2007

Gaat goed...

Agroreus Cargill blijft de winstcijfers opstapelen. In het laatste kwartaal van het voorbije boekjaar werd een winst opgetekend van 463 miljoen euro, dat is 75 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor het volledige boekjaar komt de winst uit op 1,72 miljard euro????, een stijging met 36 procent. De omzet klom met 17 procent naar 65,1 miljard euro. Cargill boekt al vijf opeenvolgende jaren recordwinsten.

Het merendeel van zijn cash flow heeft het Amerikaanse bedrijf tijdens het voorbije boekjaar geherinvesteerd in nieuwe projecten. Zo kocht Cargill in Europa het diervoederbedrijf LNB International Feed. In China en Argentinië werd onder meer de capaciteit voor de verwerking van oliehoudende zaden uitgebreid. Zowel in de VS als in Europa werd extra geld gepompt in de productie van biobrandstoffen. In Canada werd dan weer prioriteit gegeven aan investeringen in de verwerking en export van granen.

Cargill telt 153.000 werknemers in 66 landen. De firma is actief in de op- en overslag, het transport, de verwerking en de handel in grondstoffen zoals maïs, cacao, granen en oliezaden. Maar het bedrijf houdt zich ook bezig met het delven van zout, het malen van onder meer tarwe en de productie van plantaardige olieën. Daarnaast verleent Cargill diensten op het vlak van bulkoverslag, scheepvaart en financiering.

Cargill reports fourth-quarter and fiscal 2007 earnings:

MINNEAPOLIS – Cargill today reported net earnings of $628 million in the fiscal 2007 fourth quarter ended May 31, up 75 percent from $358 million1 in the same period a year ago. Results reflected increased earnings from operations as well as a decrease in income tax-related expenses.

For the full fiscal year, Cargill earned $2.34 billion, a 36 percent increase from $1.73 billion2 a year ago. Results reflected increased earnings from operations and decreased income tax-related expenses in the third and fourth quarters.

Revenues for the full year rose 17 percent to $88.3 billion. Cash flow from operations increased 19 percent to $4 billion.

Free Counters
007counters.com
View My Stats