Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zaterdag, oktober 31, 2009

Mountainbike tocht BoZ-Woensdrecht.

Vandaag reden Nicolas Wyss (Swiss Flourmill Specialist) en ik samen weer een mountainbiketocht.
Een tocht vanuit Bergen op Zoom langs het Schelde-Rijnkanaal naar Woensdrecht en Huijbergen. Langs het hek van Vliegbasis Woensdrecht terug naar Bergen op Zoom. Via Hildernisse en de BergsePlaat. De tocht was meer dan 65 km lang.
Eerst dus langs Cargill en Duikbedrijf Vriens. Langs het kanaal naar de Kreekrak sluizen (the Locks). Hier zagen we de schepen naar binnen en buiten varen. Een hoogte verschil van 1m 80.
Toen naar Woensdrecht, via de Brabantse Wal en de Rijzende weg.
We hadden het o.a. over de Battle of the Scheldt. Woensdrecht en ook Huijbergen zijn deze dagen 65 jaar bevrijd.
We stopten bij de Sherman tank aan de onderstal. Hierna naar de fietsenmaker Jan (Tinus) van Overveld. Kleine ingreep aan mijn Trek.
Daar hadden we het ook met Willy over Cargill. Toen kwam daar ook nog onze “oude Baas Mart Snoek” binnen. Mart Snoek werkt al weer een paar jaar op het kantoor in Mechelen. We hebben daar lang samen de situatie van Cargill NU besproken.
Meeting at the Fietsenmaker…..Leuk.
Hierna Huijbergen, de Demerstraat.
Single track langs het hek van het vliegveld Woensdrecht. We zagen er o.a. de nieuwe landingslichten, de radarpost en de cruise missile bunkers.
Woensdrecht Approach.
Heel orgineel kwamen we uit op de Grote Markt.
Voor een Kapsalon was het nog te vroeg ;)
Een biertje bij de Bourgondier ging er natuurlijk wel in.
Susie was ook in de stad en maakte van ons deze foto bij de Bourgondier.

Het was een MOOIe tocht…

Free Counters
007counters.com
View My Stats