Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

woensdag, november 11, 2009

Project Scheldegas.

In de omgeving van Huijbergen zie je ze overal bezig.
"De mannen van de Leidingstraat". Er worden op heel veel plekken doorsteken gemaakt. Met de fiets is het dus dikwijls omrijden.
N.V. Nederlandse Gasunie is bezig om tussen Wijngaarden en Ossendrecht een aardgastransportleiding te realiseren in combinatie met de bouw van een nieuw compressorstation nabij Wijngaarden. Het betreft een stalen leiding van circa 80 km met een doorsnede van 48" (1,20 m). Het gas kan een temperatuur halen van 55 graden.! De leiding is bedoeld voor het transport van hoog calorisch gas richting het westen. Het uiteindelijke 'exitpunt' is Zelzate (Zeeuws-Vlaanderen) welke de aansluiting vormt richt Belgiƫ en Engeland.
Bij regen kunnen we er goed schuilen....!
Dit project kadert in het grotere "Noord-Zuid-project" welke Gasunie in de komende jaren wil gaan realiseren. Dit is een groot project : het behelst de aanleg van enkele honderden kilometers aan ondergrondse leidingen dwars door Nederland. Het voornaamste doel van dit megaproject is om de toekomstige behoefte aan extra transportcapaciteit van aardgas zeker te stellen om zo het netwerk van Gasunie te versterken voor zowel de Nederlandse markt als voor de afnemers in de omringende landen.
80km. pijpleiding voor een gasdruk van 80 bar.
Ten behoeve van de aanleg van de aardgastransportleiding tussen Wijngaarden en Ossendrecht werd een samenwerkingsverband opgericht tussen het Nederlandse Nacap Benelux BV en het Belgische Denys NV.
Nacap en Denys zijn bezig met dit grote project.
80km pijpleiding, 2 cm dik. Gasdruk van 80 bar. Gas temperatuur van 55 graden.
Project Scheldegas.

Oh ja, wat kost nu ook al weer een m3 gas voor ons, de consument?

Free Counters
007counters.com
View My Stats