Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zaterdag, augustus 14, 2010

Fietsvakantie in Zwitserland...!

Op woensdag hadden we een goede reis naar La Chaux de Fond.
We reden het in 6,5 uur.
Donderdagochtend gewekt door: El Mundo-Chacaron Maccaron.
De eerste kilometers werden gemaakt. Mooie tocht naar de Franse grens. In de middag naar Le Creux du Van en Le Mont Aubert. Hier zouden we de wilde Chamois zien.
Op vrijdag weer vroeg op. We maakten een lange tocht van meer dan 100km. Klimmen en dalen. Eerst de klim van Col de la Vue des Alpes (1283m.). Hierna verder naar Lac de Neuchatel, Concise. Bij de ouders van Nicolas konden we douchen en was er een heerlijke maaltijd: Raclette. Lekker wijntje erbij. Gezellig, met Patrick en Valerie zusje Canisia, Gaelle & Nicolas.
Hierna begon het avond programma al weer. Het werd touwtrekken in Champagne. Twee teams uit Mutrux deden ook mee. Nicolas was er de coach van. Ze deden goed mee, en zaten in de halve finale. Het was weer het orgineel programma.
Een soort avondje KPJ van Huijbergen ;)
Zaterdag weer vroeg op. Met de Audi A3 weer van La Chaux de Fond naar Concise. We gingen weer een klimtocht maken met de vader van Nicolas, Patrick. We gingen Col de la Aiguillon beklimmen. Hier moest echt ALLES uit de kast. Erna een mooie afdaling en reden we langs
Lac de Neuchatel terug naar Concise.
Hierna gingen we naar het natuurgebied Le Creux du Van.
Mooie omgeving, mooie rotsen, mooi uitzicht en een gezellige Herberg!
Le Creux du Van.
Na deze tocht met de four wheel drive snel terug naar Concise.
No time to loose: we gingen gelijk door en zwemmen in
Lac de Neuchatel. Heerlijk water en het was er zo een 25 graden
(op 500m hoogte!).
Om acht uur gingen we met vier dineren in restaurant des Cluds, bij de familie Chablaix in Bullet. Super!!!
Als verassing kreeg ik nog een mooie fles wijn uit Concise:
Stephane Sandoz, vigneron Concise. Domaine de la Lance...!
Zondag een rust dag. Korte afdaling en weer klimmen, zo een 35km. op de teller. Hierna de tassen in pakken en 's avonds weer naar huis.
Het was super leuke fietsvakantie...!

Hier de foto's.

Free Counters
007counters.com
View My Stats