Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zaterdag, maart 05, 2011

Armando en ik op zoek naar de Eendekooi.

Gisteren weer eens een mooie tocht gefietst. Samen met Armando naar Anna Jacobapolder. We hadden bijna 50 km. op de teller en de gemiddelde snelheid was hoog. Prachtig weer dus om eens een eind te fietsen. We reden eerst naar het Veerplein en Veerhuis waar vroeger de pont vertrok van Anna Jacobapolder naar Zijpe.
Beetje tijd voor Natuur, Geschiedenis en Cultuur ;) Armando: "Waar blijf je NOU...". Harde wind uit Noord Oost.
Hierna gingen we op zoek naar de Eendenkooi van Anna Jacobapolder.
Onze gezamelijke interesse is dus de Eendenkooi ;)
Het was nog behoorlijk zoeken naar deze Eendenkooi.
We hebben hem uiteindelijk natuurlijk toch gevonden...!

Hier alle info over dit mooie stukje natuur, de Eendenkooi van Anna Jacobapolder: Tot op heden zien we in de eendenkooi de overblijfselen van een oud kreekrestant liggen. De kreek met oevers maakte ooit deel uit van het grote stroomgebied de Oosterschelde. In 1846 kwam daar een einde aan met de inpoldering van de Anna Jacobapolder. De eendenkooi werd in 1882 opgericht door Martini Buys, schoonzoon van bedijker, kapitein der genie W.F. Del Campo genaamd "Kamp". Voor de oprichting van de eendenkooi verkreeg hij Koninklijke goedkeuring van Willem III.
Er is ook een mooi spannend verhaal geschreven over de Eendenkooi: En wat doet haar vader in het holst van de nacht bij de eendenkooi? Langzaamaan wordt het Max duidelijk dat de eendenkooi niet alleen een sluw middel is om wilde eenden te vangen.
De eendenkooi is een spannende korte roman over schuld en onschuld, over boete en verzoening.

Nadat we de Eendenkooi bekeken hadden vertrokken we weer naar St. Annaland. Daar bekeken we nog even de reparatie van de havenkade. Daar werd op vrijdag de eerst paal damwand geslagen. Een miljoenen project.
Hier het filmpje slaan van de damwand kade St. Annaland.
Hierna kon eindelijk het Orgineel programma beginnen.
Beetje motor rijden en chillen met een biertje en sigaretje lekker in de zon op JOU terras!
Vandaag rustdag, rust ? en morgen begint het karnaval al weer...!
Dan gaan we weer twee dagen karnaval vieren in Huijbergen.

Free Counters
007counters.com
View My Stats