Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

woensdag, juli 02, 2008

Eindelijk eens goed nieuws!

Breaking News Former Colombian

presidential candidate

Ingrid Betancourt

has been rescued from rebels,

the country's defense minister says.


Íngrid Betancourt was lid van de Colombiaanse senaat. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2002 besloot zij de dialoog met de belangrijkste Colombiaanse guerrillagroepering, de communistische FARC, te zoeken. Een week nadat zij in een gesprek met vertegenwoordigers van de FARC had opgeroepen de ontvoeringen door de FARC te staken, werd zij zelf ontvoerd (23 februari 2002); een situatie die tot op de dag van vandaag voortduurt. Sindsdien wordt Betancourt op een onbekende plaats vastgehouden, samen met haar campagneleidster Clara Rojas. Rojas besloot om bij Betancourt te blijven; zij had de kans terug naar haar familie te gaan maar deed dit niet. Sinds 23 februari 2002 was ook zij ontvoerd, tot haar vrijlating op 10 januari 2008. Rojas zei bij haar vrijlating dat ze van Ingrid Betancourt al 3 jaar niets meer had vernomen.

In maart 2004 reikte prinses Máxima de Geuzenpenning aan Ingrid Betancourt uit. Haar moeder nam deze voor haar in ontvangst.

In 2007 raakte bekend dat Betancourt al vijf keer tevergeefs had geprobeerd te ontsnappen. Op 28 april 2007 werd zij voor het laatst levend gezien door een mede-gegijzelde die kort daarna ontsnapte.

Later dat jaar, op 30 november, doken er video’s op waarop zij samen met drie Amerikanen, de senator Eladio Perez en andere politici en militairen - ook allen gegijzeld - was te zien. De video was afgenomen van FARC-arrestanten van de Colombiaanse politie. De dag daarna werd ook een op de FARC buitgemaakte brief van haar vrijgegeven. Daarin schreef ze onder meer dat ze er niet goed aan toe was.

Free Counters
007counters.com
View My Stats