Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zondag, maart 08, 2009

El Paso, Wuustwezel. Pak je Lasso MAAR..!

Cowboydorp El Paso tussen hoop en vrees.
(Uit BNdeStem)
Kom pak je lasso maar!!!!!!!!

Freek Smidt zegt dat het in de weekeinden vaak druk is in het cowboydorp. Dagen met vijftig of zelfs honderd bezoekers zijn geen uitzondering. ;El Paso in Wuustwezel is de plaats bij uitstek voor mensen die graag in de sfeer van cowboys en indianen verkeren. foto's BN/DeStem
Freek Smidt zegt dat het in de weekeinden vaak druk is in het cowboydorp. Dagen met vijftig of zelfs honderd bezoekers zijn geen uitzondering. El Paso in Wuustwezel is de plaats bij uitstek voor mensen die graag in de sfeer van cowboys en indianen verkeren.
"Het is winter, he", zegt Freek Smidt als hij door de sneeuw sloft, op zoek naar het indianenvrouwtje Wolfje. Nee, dit wordt geen sprookje, wel een verhaal over volwassen mensen die graag cowboytje en indiaantje spelen.
Net zoals vroeger in hun jeugd. Daar schaamt Wolfje zich niks voor. "Als je als grote mensen niet meer het kind kunt uithangen, heb je niet geleefd", is haar wijsheid.
We zijn in het cowboydorp El Paso aan de Kalmthoutse Steenweg in Wuustwezel, een plek waar in het weekeinde ook veel Nederlanders naar toe komen. "Meer zelfs dan Belgen", zegt Freek Smidt, de eigenaar van het terrein, die zelf uit Oud Gastel komt. De aanleiding van het bezoek aan El Paso is geen vrolijke. Het westerndorpje dreigt het slachtoffer te worden van een inhaalslag van de Belgische overheid om enige orde in de stedebouwkundige chaos van het land te scheppen. En ook al bestaat El Paso al 39 jaar, er is nooit een bouwvergunning voor verleend en daarom moet het nu alsnog worden afgebroken. El Paso is tegen dat besluit in beroep gedaan, eind deze maand beslist de Antwerpse rechtbank daarover. Maar de kansen op een voor El Paso goede afloop schatten Wolfje en Smidt laag in.
El Paso, ik ben er vaak geweest. Mooi..!

Free Counters
007counters.com
View My Stats