Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

woensdag, juli 30, 2008

Cargill in Nederland.


Cargill in Nederland:
Cargill is al sinds 1959 actief in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 2300 werknemers in dienst bij verschillende vestigingen op diverse locaties in het land: in Amstelveen, Amsterdam, Bergen op Zoom, Denekamp, Deventer, Nistelrode, Rotterdam (Botlek), Sas van Gent, Schiedam, Swalmen, Wormer en Zaandam.

Cargill B.V. werd in 1959 opgericht in Amsterdam als een handelsorganisatie in goederen. Tegenwoordig zijn wij betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten. Cargill B.V. is een van Cargills grootste Europese ondernemingen en behoort tot de 20 grootste bedrijven van Nederland.

Producten en diensten:
Cargill is in Nederland werkzaam in de volgende sectoren: handel in graan en oliezaden
persen (crushen), raffineren en harden van oliezaden
moutproductie
pluimvee
mengen en productie van sappen en dranken
oceaantransport en -logistiek
cacao
industriële chocolade
productie en verkoop van zoetstoffen, zetmeel en zetmeelderivaten
verkoop van ingrediënten voor etenswaren en voeder
suikerhandel
diervoeding
gespecialiseerde voedselingrediënten, waaronder smaakstoffen en verdikkingsmiddelen

Cargill investeringen in Nederland:
2007 Cargill kondigt plannen aan om LNB International Feed B.V. te kopen, een privaat bedrijf dat handelt in premixen voor diervoeding. Deze aankoop betekent een uitbreiding van Cargills huidige bevoorradingsnetwerk naar nieuwe en betere afzetmarkten; bovendien wordt premix toegevoegd aan het aanbod.
2006 Cargill koopt Degussa’s voedselingrediëntenbedrijf, inclusief de Nederlandse vestiging in Zaandam.
2005 Cargill kondigt belangrijke investeringen aan bij de Botlek-vestiging, met als doel het verhogen van de productiecapaciteit van vloeibare en tropische oliën.
2005 Cargill koopt Seara, een belangrijke Braziliaanse pluimvee- en varkensvleesverwerker, inclusief de Nederlandse vestiging in Amstelveen.

2002 Cargill koopt Cerestar, een vooraanstaande leverancier van zetmeel en zetmeelderivaten - de grootste aankoop in de geschiedenis van Cargill. Onder deze aankoop viel ook Cerestars fabriek in Sas van Gent.

Free Counters
007counters.com
View My Stats