25 Years Cargill Bergen op Zoom.
Café "Non Plus Ultra" te Woensdrecht.
“Non Plus Ultra”: “Tot hier en niet verder”.
Aan de achterkant van café/ restaurant “Non Plus Ultra” liep vroeger de Schelde, ’t Scheldt zeiden we in West-Brabant. Burgemeester Moors die in 1902 de tap vergunning gaf kwam met de woorden: “Non Plus Ultra”. I.v.m. het water: “Tot hier en niet verder!”. In het logo van “Non Plus Ultra” zie je de “Stompe Toren” staan. Deze toren was vroeger het baken voor de schepen die op de Schelde voeren. Deze toren is in de oorlog stuk geschoten.
Hier heb ik deze week mijn 25 jaren Cargill Diner en Borrel.
Samen met mijn gezin, beste vrienden/ collega's/ vrienden.
25 jaar operator bij Cargill:
Er is vooral de laatste twee jaar erg veel veranderd.
Vooral in de organisatie. Leading Change.....!
Toch zijn de laatste twee jaren misschien ook wel de mooiste jaren.
Kaas, Wie heeft mijn Kaas gepikt! (Mooi boekje, ik had er wat aan!)
Er zijn nu ook weer nieuwe uitdagingen.
Ook zijn er voor mijn collega's nieuwe carrière mogelijkheden.
Mooi........!
Uit wwwkornuiten.blogspot.com van 1 juni 2008: Vandaag ben ik precies 25 jaar in dienst bij Cargill. Na de Hogere Zeevaarschool Vlissingen (1979) ben ik eerst in de metaal gaan werken. DuPont De Nemours, Damen Ship Yards, ENKA Steenbergen, John van Kempen, de mattenlegger Cardium op de Oosterschelde. Na vier jaar werken bij onderaannemers (koppelbazen) wilde ik iets anders...
Ik ben bij Cargill begonnen in 1983 als process operator.
In 1988 was ik al Allround Operator over meerdere fabrieken.
Mooie baan die ik nu heb. Veel afwisseling.
Ook de vijf ploegendienst vindt ik prima. Veel vrije tijd, mooie ploegentoeslag.
Naar je werk fietsen op alle uren van de dag is mooi.
Je ziet de zon opkomen en weer ondergaan. Fietsen met volle maan!
Ik werk er dag en nacht, en dat gaat prima.
Werken met fijne collega's op je werk, is daar eigenlijk het belangrijkste wat er is. Zoals op mijn weblog te zien is, zit dat wel goed!
Mooi...!
"Non Plus Ultra", ik moet en ga verder..!
<< Home