Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

dinsdag, september 23, 2008

48 inch gasleiding Vlissingen - Woensdrecht.

48 inch gasleiding Vlissingen - Woensdrecht De leiding, met een lengte van circa 60 km, een uitwendige diameter van 1,2 m en een ontwerpdruk van 80 bar, wordt aangelegd in opdracht van DELTA Infra B.V. tussen Woensdrecht en Vlissingen. De leiding dient ten behoeve van de voeding van een nieuw te bouwen electriciteitscentrale in het Sloegebied, te Vlissingen. De leiding wordt grotendeels in open ontgraving aangelegd. Op een aantal locaties is dit echter niet mogelijk en wordt gebruik gemaakt van andere methoden. Ter plaatse van bijvoorbeeld het kanaal door Zuid-Beveland wordt een gestuurde boring met een lengte van circa 550 m voorzien, een andere locatie waar een dergelijke gestuurde boring zal worden toegepast is ter plaatse van het binnentreden van het Sloegebied.
Ter plaatse van de kruising met de A58 en de secundaire waterkering ten zuiden van Kapelle is juist vanwege het ruimtebeslag niet gekozen voor een gestuurde boring maar voor een gesloten front boring met een lengte van circa 300 m.

De werkzaamheden van bureau Lievense behelzen onder andere de complete engineering tot en met de aanbesteding van de leiding op basis van de vigerende regelgeving. Bijzondere elementen in de engineering betreffen naast de eerder genoemde kruisingen de kruising met bijvoorbeeld het Schelde-Rijnkanaal, waar de leiding komt te liggen in de bestaande leidingentunnel. Daarnaast wordt voor circa een kwart van de percelen door bureau Lievense de overeenkomsten met de grondeigenaren geregeld. De leiding is zodanig groot en doorloopt dusdanig bijzondere gebieden dat een MER-procedure is opgestart.


Free Counters
007counters.com
View My Stats