Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zondag, oktober 26, 2008

De Dom Luis I-brug. E-ploeg Tarwe.

Met Ryanair kregen we een rondvluchtje over de stad.
Ghost....!
The thumbs up...! Mooi.
Armando voor de Brug.
Met de E-ploeg Cargill, Tarwe, op de Dom Luis I-brug.

Bruggen zijn er genoeg hier in Porto. Met Ryenair vlogen we eerst over de bruggen heen. We konden toen al mooi zien waar we moesten zijn.
We hadden dit stukje met Microsoft Virtual Earth al in Birdview bekeken!
's Avonds bekeken we deze brug vanuit het terras. Heel mooi verlicht.
Later met de stadstour kwamen we er ook weer bij uit. We hebben toen het laatsste stuk gelopen. Hierna deden we de klim naar de bovenkant van de brug. Ook MOOI..!!!

De Dom Luis I-brug (Portugees: Ponte Dom Luís I) over de rivier Douro is een opvallend bouwwerk in de Portugese stad Porto.
De brug is vernoemd naar koning Lodewijk I van Portugal (Dom Louís I, 1861 - 1889), die de brug dan ook opende op 31 oktober 1886.
Zodra je weet dat de brug ontworpen is door Teófilo Seyrig, een Belgische medewerker van Gustave Eiffel, herken je er ook elementen van de Eiffeltoren in. De constructiewerkzaamheden begonnen in 1881 en de inauguratie vond plaats op 31 oktober 1886.
Het verkeer wordt afgewikkeld over twee brugdekken die op 44 meter afstand boven op elkaar liggen. Het onderste niveau verbindt de laag gelegen stadsdelen voor autoverkeer, het bovenste verbindt de hoog gelegen stadsdelen en is een metro-dek. Beide dekken zijn toegankelijk voor voetgangers.
Elk brugdek wordt ondersteund door respectievelijk hangt aan een stalen boogconstructie.

Morgen meer.

Free Counters
007counters.com
View My Stats