Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zondag, februari 28, 2010

Mooie dag om eens lekker te gaan fietsen...

De hele nacht was er al regen gevallen, maar er was nog meer...!Vandaag reden mijn collega Nicolas Wyss en ik mee met de mountainbike tocht van de Volksvriend uit de Wildert. Ze hadden een mooie tocht uitgezet door o.a. Huijbergen en de Kalmthoutseheide. De tocht was bijna 50km. lang. Het was een heel modderige tocht, veel regen was er al gevallen. Onderweg kregen Nicolas en ik ook nog ons portie, een echte storm dus. Ik ging nog mooi even over de kop en op het eind deden me remmen het niet meer. Halverwege kwamen we ook nog collega Christ van der Meer tegen die ook met een groep mee reed, leuk...!
Na afloop was er natuurlijk een biertje op de goede afloop.
Biertje verdiend!
Na deze tocht hielden Nicolas (flourmill specialist) en ik (wheat operator) een AUDIT bij de Bakkersmolen van de Wildert. Dit is een nieuw gebouwde Stellingmolen uit 1981. Vandaag werd alle equipment aangedreven door de stoommachine. Het is een 35PK Marshall Sons Nr.7772 van Gainsborg Angletere uit 1903. Er werd op de hele dag 625kg tarwe vermalen...!
Speciaal voor deze AUDIT heb ik mijn Cargill werkjas aangedaan. Net als op mijn werk, natuurlijk druk in de weer met tarwe ;)
De tarwe hopper, 625kg. per dag...!
Het ziet er allemaal al echt oud uit.
Inspectie van de bloem door Nicolas Wyss, as gehalte te hoog...!
De Bakkersmolen van de Wildert is meer dan een bezoekje waard. Er is ook een leuk stoommachine museum en we hebben er heerlijk gegeten.

Free Counters
007counters.com
View My Stats