Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

maandag, april 21, 2008

Fort Sabina Henrica:

Vandaag was het redelijk weer, alleen heel veel wind. Een mooie dag om eens naar Fort Sabina Henrica te gaan, vlakbij Willemstad.
Het werd een mooi tochtje met veel wind op kop. Fort Sabina Henrica wordt nu opgeknapt, en komt er echt mooi uit te zien.
Ik heb er wat rond gewandeld en luisterde naar Dire Straits op de Walkman:
Brothers in Arms.
Mooie omgeving. Rust...!
Op Kamp Holland in Afghanistan is zondagochtend een herdenkingsdienst gehouden voor de twee militairen die vrijdag door een aanslag met een bermbom om het leven kwamen. Bij het binnenkomen van kisten klonken de tonen van Dire Straits, Brothers in Arms, laat het ministerie van Defensie weten. Naast Nederlandse militairen waren ook Australische en Amerikaanse collega's aanwezig.
De lichamen van de omgekomen soldaat Mark Schouwink (22 jaar) en luitenant Dennis van Uhm(23 jaar) werden na de dienst in kisten, bedekt met de Nederlandse vlag, in een open vrachtwagen naar het vliegveld gebracht. Langs de hele route stonden volgens het ministerie collega's opgesteld voor een laatste groet. Op de verschillende bases in Afghanistan zijn condoleanceregisters geopend waar militairen hun omgekomen collega's kunnen gedenken.

Hoofd gebouw.
Vlucht gang.
Munitie opslagplaats.

Fort Sabina Henrica:

De Engelse invasie op Walcheren in 1809 noopte de Fransen tot versterking van hun kustverdediging. Aan weerszijden van het Volkerak werden in 1811 twee forten gebouwd, één op de oostpunt van Oostflakkee nabij Ooltgensplaat en de ander op de Brabantse wal in de noordwesthoek van de Sabina Henricapolder. De twee tegenover elkaar liggende forten kregen de naam 'Duquesne' en 'De Ruijter' naar de twee admiraals die in 1676 tijdens de zeeslag bij de Etna elkaars tegenstander waren. Na het vertrek der Fransen werd het fort Duquesne omgedoopt in 'Fort Prins Frederik'. Fort De Ruijter moest zijn naam in 1913 inleveren aan een nieuw te bouwen fort bij Vlissingen en heette vanaf die tijd 'Fort in den Sabina Henricapolder', kortweg Fort Sabina genoemd.

Free Counters
007counters.com
View My Stats