Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zaterdag, augustus 23, 2008

Hockey goud!

De hockeyvrouwen hebben Nederland vrijdag op glorieuze wijze de gouden medaille bezorgd tijdens de Olympische Spelen in Peking. Naomi van As opende de score door in de 51e minuut de bal voor open doel binnen te tikken. Acht minuten voor tijd verzekerde Maartje Goderie de Oranjedames van de gouden plak door een backhand snoeihard achter doelvrow Yimeng Zhang te plaatsen: 2-0. De gouden plak betekent de ultieme revanche na de verloren finale tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. Keepster Zhang was in het eerste bedrijf de heldin van China, door onder andere vier strafcorners van specialiste Maartje Paumen te stoppen. De Chinese dames werden ook enkele keren gevaarlijk via de counter. Ook Lisanne de Roever wist haar doel knap schoon te houden. De supporters van beide landen lieten luidkeels van zich horen en dat leverde een geweldige sfeer op in het Olympic Green Hockey stadion.

De tweede helft leverde in het begin hetzelfde beeld op als de eerste. Het spel ging in een hoog tempo op en neer, met Oranje als bovenliggende partij. Uiteindelijk wist Nederland toch via een strafcorner de ban te breken. In eerste instantie mislukte de corner van Van As, maar Minke Smabers wist toch een schot te produceren en via keepster Zhang belandde de bal voor de stick van Van As, die voor een leeg doel binnen kon tikken. Goderie besliste vervolgens het duel acht minuten voor tijd met een fantastische backhand.

Mooi Man......!!

Free Counters
007counters.com
View My Stats