Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

donderdag, augustus 14, 2008

Update: Mudflow Porong Indonesia.

Deze ramp in Porong is al ongoing sinds 28 mei 2006. Mudflow van meer dan 90grd. celcius, die niet meer te stoppen is. Ik ben er geweest, het is er verschrikkelijk...!
Klik op de foto's voor de vergroting.




Voorin zie je fase een, er achter fase twee, nog eens 15 meter hoger....!
In 2007 was ik op 27 juni er na een jaar modderstroom ter plaatse. Een dag later bracht pas de president van Indonesia er een bezoek. (Hij vloog met de helicopter over). Ik maakte er vele mooie foto reportages.

UPDATE:
10 Augustus 2008:
De oorzaak van de moddervulkaan wordt nog steeds betwist. John Snedden, een lid van de AAPG (American Association of Petroleum Geologists) wil er nu werk van maken om een aantal vragen beantwoord te krijgen, daarom zal hij een symposium organiseren over dit onderwerp tijdens de 'October AAPG Intl. Conference and exhibition' in Kaapstad. Informatie zal hier worden gepresenteerd over wat de mogelijke oorzaken zijn geweest, geologisch, aardbeving bijv., of anderszins. Het doel van het forum is een "streep te zetten onder de wetenschappelijke controverse." (bron: AAPG site)

Sidoarjo - de modder die is overgepompt in de Porong rivier is weer gevaarlijk hoog geworden. Afgelopen maand is er een poging gedaan om het probleem op te lossen, maar zonder succes. Afgelopen zodag is er een nieuwe afvoerpijp geinstalleerd met hulp van bewoners van het dorp (desa) Pejarakan, in het district van Porong. (bron: Mediacenter)

Parijs - Wetenschappers hebben een nieuwe studie gepubliceerd in het 'academic journal of Earth Planetary Science and Letters', waarin nogmaals wordt bevestigd dat de booractiviteiten en niet de aardbeving de oorzaak is geweest van deze ramp. Het bedrijf Lapindo heeft bevestigd dat de gebruikte gegevens correct zijn, aldus een persbericht van de universiteit van Durham. Richard Davies, een britse professor voegt eraan toe: "de dag voordat de modderstroom begon, was er een enorme tegendruk ("kick") in de boorput, waardoor er gas en vloeistof in de boorpijp is gestroomd. Na de 'kick' is de druk boven het kritische punt gekomen. Wanneer er afscherming zou zijn gebruikt (volgens standaard procedures), dan zou men beter in staat zijn geweest om de druk in de hand te houden," zei hij. (bron: Antara News)

Er zijn inmiddels meer dan 50.000 mensen dakloos geworden. Gelukkig is de tolweg weer hersteld. Komende maand een nieuwe UPDATE.
Hier alle info b.b.t. deze ramp in Porong, Indonesia.

Free Counters
007counters.com
View My Stats