Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

donderdag, juni 25, 2009

Goed sociaal plan:

Tevredenheid over sociaal plan Cargill:

De vakbonden hebben donderdag een akkoord bereikt over het sociaal plan dat voedingsmiddelenconcern Cargill in gang zet door de sluiting van een van zijn fabrieken in Bergen op Zoom.

Door de sluiting van de maïs- en zetmeelfabriek, verdwijnen zo'n tachtig functies uit Bergen op Zoom. "We hebben donderdagochtend goed onderhandeld met Cargill en zijn tevreden over het resultaat van het sociaal plan. Er zijn duidelijke afspraken met Cargill gemaakt over onder meer 'werk na werk', salariscompensatie en eigen inspraak. Het is de bedoeling dat met name de Cargill-vestiging in Sas van Gent veel personeel van Bergen overneemt, we verwachten dat tussen de twintig en dertig werknemers straks in Sas van Gent werken. Ook Rotterdam is een reële optie. Voor alle vestigingen in het land geldt trouwens een vacaturestop om zoveel mogelijk personeel uit Bergen op te vangen. We hopen dan ook dat het aantal gedwongen ontslagen meevalt", aldus Fred Jansen namens CNV Voeding en FNV Bondgenoten.

Maandag wordt verder onderhandeld over de looneis (3,5%) van de vakbonden. Cargill heeft zijn eindbod van 1,5% ingetrokken en wil toch verder praten.
Klaar voor vertrek naar Cargill Botlek.

Free Counters
007counters.com
View My Stats