Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

donderdag, juni 25, 2009

PERSBERICHT:

-Persbericht-

Akkoord Sociaal Plan Cargill Bergen op Zoom, onderhandelingen cao hervat.

Amsterdam, 25 juni 2009

Bonden hebben vanmiddag in Amsterdam een akkoord bereikt met de Cargill directie over het Sociaal Plan voor de sluiting van de maïs- en zetmeelfabriek van Cargill in Bergen op Zoom.

Bestuurder Erik de Vries van FNV Bondgenoten is tevreden: “Cargill heeft hiermee gelukkig toch haar belofte waargemaakt dat ze op een nette manier afscheid wil nemen van deze groep medewerkers. We gaan het akkoord binnenkort voorleggen aan onze achterban.”

Tegelijkertijd heeft Cargill vanmiddag, onder dreiging van een 24 uursstaking op de Rotterdamse vestiging van de voedingsmiddelengigant, het eindbod ingetrokken dat zij onlangs aan de vakbonden deed.

De Vries noemt deze stap verstandig: “Kennelijk is het signaal dat we met de werkonderbreking van afgelopen woensdag hebben gegeven, duidelijk geweest. Cargill heeft aangegeven maandag opnieuw te willen praten, dus schorten wij de actie van vrijdag in Rotterdam op. We verwachten dan wel dat zij dan met een substantiële verbetering komen van hun eindbod, anders gaan de acties gewoon door“.

Inmiddels maken ook de Amsterdamse vestiging van Cargill en de fabriek in Bergen op Zoom zich op voor stakingen.

Erik de Vries, semoga sukses dengan CAO negosiasi. Salam....!

Bagus...!

Free Counters
007counters.com
View My Stats