Mijn zeereis op de MS "Elbfeeder".
Vanaf 14 november tot 24 november heb ik een zeereis gemaakt op ms Elbfeeder" van de Schiffahrtsgeschellschafft GmbH & Co. KG c/o Elbdeich-Reederei. Het was een zeereis vanaf de haven Antwerpen. Vanaf het Delwaidedock via Zandvlietsluis over mijn geliefde Schelde naar Dublin en Cork. De Elbfeeder is een mooie moderne containerfeeder met een 9000KW hoofdmotor Mak M 43 C. MS "Elbfeeder" waar ben je nu?
Ik werd naar de Antwerpse haven gebracht door Marius van Latum. De Elbfeeder was al druk met laden en lossen van de containers.
De wacht aan de gangway noteerde mijn binnenkomst. De second bracht mij naar mijn hut. De 'owner's cabin". Hierna kreeg ik de veiligheidsinstructie en rondleiding. Even ook mijn plaatsje zoeken in de reddingsboot seat nummer 13.
De 9000 KW Mak 43 C hoofdmotor |
Mijn Geliefde Schelde, L'Escaut.
Mooi hier. Na de loodswissel gingen we richting het Nauw van Calais, de Street of Dover. We zagen nog mooi de gezonken Flinterstar liggen. Deze containerfeeder was op 6 oktober in aanvaring gekomen met een oiltanker. Hierna gingen de zeeloodsen van boord bij wachtschip de Wandelaar. Verder in de storm naar Dublin. De Elbfeeder vaart met een snelheid van 17 knopen.
Dublin Approach. |
In mjn Element |
Alle highlights heb ik in Dublin gezien. Fijn dat ik mijn fietsje bij heb.
In Dublin waren we 16 uur. Toen naar Cork, Een reiisje van 12 uur met een vlakke zee. Nu kon ik rondje zeeschip lopen.
My Heart will Go ON. |
In Cork weer lekker fietsen. Om in Cork te komen en vertrekken was al belevenis op zich. Bijna 20 km door smalle rivieren, en varen we vlak langs de Ierse dorpjes en steden. Ook langs Cobh (Queenstown). Dit was de laatste plaats die de Titanic aan deed voor haar fatale reis. Vanuit Cork weer terug naar Antwerpen. Mooi van deze reis is dat ik twee keer vlak langs de plaats kwam waar de Hilversum gezonken is. De bouw van de Oosterschelde begon in november 1917 het jaar waarop de Hilversum op 24 juni 1917 op 5 mijl ten oosten van Lundy Island op een mijn liep. Een mijn die gelegd was door de Duitse onderzeeboot UC 51.
De Hilversum, wat een verhaal!
De rest van deze reis naar Antwerpen verliep probleemloos.
Op de Brug van de Elbfeeder. |
Nauw van Rilland-Bath. |
Antwerpen Zandvlietsluis. |