Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

zaterdag, maart 31, 2007

Angela feest bij Bodymoving.


Angela werd 11 jaar. Haar feestje vierde ze eerst thuis, en daarna in Bergen op Zoom bij Bodymoving. Er was een middag durend programma. De kinderen konden volop sporten en werken met de fitness apparaten. Er was sportdrank, en lekkere frietjes na afloop.
Het was een leuke middag.
Snoep tractatie.
Groepsfoto.

woensdag, maart 28, 2007

Arabieren naar Bergen op Zoom?

Saudi’s geïnteresseerd in ruimere aanwezigheid binnen Nederlandse chemie:

Saudi Basic Industries Corporation, kortweg Sabic, heeft belangstelling voor GE Plastics, de kunststoffendivisie van General Electric. De Saudi’s hebben de zakenbank Citigroup ingeschakeld om een bod voor te bereiden tijdens de veiling, die in april wordt georganiseerd. GE Plastics heeft onder meer een grote productievestiging in Bergen op Zoom. Sabic nam een paar jaar geleden reeds de petrochemische activiteiten van DSM in Zuid-Limburg over. Topman Mohamed Al-Mady heeft al eerder laten weten dat hij globaal wil uitbreiden. Dat GE Plastic te koop staat, is sinds januari dit jaar bekend. Het moederbedrijf zou de winstmarges te mager vinden worden door de hoge grondstofprijs. De veiling, die wordt geregeld door de zakenbank Goldman Sachs, zou volgens waarnemers 12 miljard dollar kunnen opbrengen. Verschillende durfkapitalisten zouden een bod voorbereiden. Wat chemische bedrijven betreft, worden naast Sabic ook Basell, BASF en het Indiase concern Reliance Industries genoemd.
bron: Financial Times.

General Electric ligt naast Cargill in Bergen op Zoom.

dinsdag, maart 27, 2007

The Ride for Rubles: Update.

Ride for Rubles.

Vannavond weer 10 Euro ontvangen van een collega. Allemaal voor het kinderziekenhuis in Efremov. Ik heb nu 220 Euro sponsorgeld opgehaald. E-ploeg collega's bedankt. Eind deze week ga ik het bedrag overmaken naar de speciale Ride for Rubles rekening.
Cargill verdubbeld dus nu al 440 Euro.

Update:
Hier is al weer een bedrag bijgekomen! Ik ontving 20 Euro van een collega uit mijn E-ploeg. Het bedrag is nu dus 240 Euro, verdubbeld door Cargill, dus 480 Euro!

maandag, maart 26, 2007

Drukke mooie dag in Huijbergen:

Angela Jarig!

Vandaag was Angela jarig. Ze werd 11 jaar.
Ze kreeg een nieuw Playstation, gelijk zingen dus met Singstar!

Angela en Laura.


Met Angeline zingen op Madonna!

Het was mooi weer tantes en opa en oma op bezoek.
Lekker eten en laat naar bed!



Combinatie evenementen blijkt succes:
door Wil de Jong

Maandag 26 maart 2007 - HUIJBERGEN - Huijbergen bruiste afgelopen weekeinde van de activiteiten. Er was een rommelmarkt, een kermis en een wielerronde in het dorp. De rommelmarkt werd voor de 35e keer gehouden en de wielerronde voor de 57e keer. De voorjaarkermis was een nieuwe activiteit, die was georganiseerd door de stichting Huijbergse Culturele Evenementen (HCE).
De drie organisaties kijken tevreden terug op het weekeinde. Door de kermis trok de wielerkoers, die op zondag werd verreden, meer publiek en dat wielerminnende publiek bracht tevens een bezoek aan de kermis.
De rommelmarkt bracht 14000Euro op!

dinsdag, maart 20, 2007

Wat maken we bij Cargill? Klik hier maar eens

Discover Cargill's unmatched breadth of ingredients.

maandag, maart 19, 2007

Huijbergse Tegen Partij:

Huijbergse Tegen Partij.

Met mijn vriend Gerard Nelen was ik al vroeg politiek betrokken. In de begin jaren van '80 hadden we een politieke partij in Huijbergen. Het was een echte aktie partij.
Huijbergen was toen nog een zelfstandige gemeente. Ik vond deze oude sticker van toen.
Later zal ik eens wat meer schrijven over deze bekende partij uit de jaren '80.
Wel leuk om te constateren is dat bijna alles wat we toen wilden realiseren in de laatste jaren allemaal is uitgekomen. We hadden het dus nog niet zo slecht gezien!!

Ride for Rubles: update.

Vannacht weer 10 Euro ontvangen. Ik zit nu op 210 Euro aan sponsorgeld. Ik hoop dat ook de andere deelnemers een mooi bedrag aan sponsorgeld ophalen. We kunnen dan in Efremov, Rusland, voor het kinderziekenhuis echt een verschil maken!
Na afloop gaan de deelnemers eten in het Rembrandthuis in Brunssum
--> Op eigen kosten natuurlijk. Vandaag even gekeken op
het Rembrandthuis ziet er goed uit. Na dik zes uur fietsen zal ik daar mijn energie wel weer aan kunnen vullen. Er wordt dan ook gemeld hoeveel Euro er totaal voor "The ride for Rubles " is opgehaald.

Ziet er goed uit!

zaterdag, maart 17, 2007

Songfestival voor Boomfeestdag.

Songfestival voor Boomfeestdag
door onze correspondent Wil de Jong
Angela in BNdeStem, samen met Marieke Bolders en Anouk van Vliet.

De gemeente bood de ruim 240 kinderen een dagvullend aan vanwege de landelijke boomfeestdag van komende woensdag. Alle organisaties die wat met de natuur van doen hebben hadden iets voor de kinderen in petto. In de ochtend was er een fietstocht langs de mooiste plekjes. Op verschillende plekken waren er spelletjes zoals proppen gooien en een speurtocht.

Het thema van de boomfeestdag is 'Muziek en bomen'. Daarom was er 's middags in Kloosterhof in Hoogerheide een heus songfestival. Elke school had de opdracht gekregen om een lied te zingen waarvan de tekst iets met bomen te maken zou hebben. Zo zongen De Meulenrakkers uit Ossendrecht 'Het is weer boomfeestdag' en De Open Hof uit Hoogerheide 'Dol op bomen'. De acht liedjes werden kritisch beoordeeld door een vierkoppige jury met daarin onder meer de Woensdrechtse wethouder Cees Jaspers en de beroemdste diskjockey van Woensdrecht, dj Dave. Na het songfestival werden de behaalde punten met de liedjes en de spelletjes die 's ochtends waren gespeeld, bij elkaar opgeteld. Burgemeester Marcel Fränzel maakte bekend dat basisschool de Open Hof de winnaar was geworden. Hij voegde er aan toe dat alle andere scholen tweede waren geworden.

vrijdag, maart 16, 2007

Foto album, foto album ku.


Kijk hier maar eens in mijn foto album. Foto albumku. My photo pictures (testfase).

vrijdag, maart 09, 2007

Fietsen in Indonesia.

Op vakantie ga ik graag een eindje fietsen. Zo ook in Indonesia. Ik heb er mijn eigen Trek mountainbike staan. Rond Surabaya kun je heel mooie tochten maken. Je kunt overvaren naar Madura, een heel mooi eiland. Ook kun je richting Batu en Tretes waar de bergen liggen. Bergpassen tot wel 2200meter hoog. Dus je kunt er alle kanten uit.
Volgende keer schrijf ik over mijn fietstocht naar Cargill Pasuruan. Een tocht van 140km.
Je komt dan langs Sidoarjo en Porong waar ze nu al die problemen hebben met de niet te stoppen modderstroom.

Carrefour te Surabaya, 88 kassa's!

Friends, overvaren naar Madura.

Terug naar Surabaya.

Militair Ereveld te Surabaya. Hier zijn veel Nederlandse militairen begraven. Nederlands ereveld Kembang Kuning te Surabaya
Zwaar ongeluk, twee jongens onder vrachtwagen.

Jongen gered!

Straat van Madura, Bogasari Flour Mills. bloemmolenaar in Surabaya.......

Batu, bij Malang, bergpas van 2200m.

Sniper in Action:

Mooie actie foto uit Iraq.

M16+ Remington 700 Police.

donderdag, maart 08, 2007

The Ride for Rubles:

Vorig jaar reed ik zoals geschreven voor de eerste keer een lange tourtocht. Ik reed deze tocht samen met mijn collega, Christ Hoedelmans. Ook de vrouwen en kinderen waren er een heel weekend bij. Ook zij hadden een heel leuk weekend.
Hier nog enige foto's dit weekend.
Daags voor de tocht, de Keutenberg 22%. Te voet al een hele klim
Met Christ over de eindstreep in Valkenburg.
Met onze kinderen, top Cauberg.
De winnaar van de wedstrijd op zondag.

woensdag, maart 07, 2007

The Ride for Rubles:

Vannacht de zetmeeldrogerij bezocht:
De teller staat nu op 200 euro!!

dinsdag, maart 06, 2007

Week van de jaren '50.

Vandaag was mijn moeder, A. Baseler-Docters van Leeuwen op Radio 5. Ze vertelde haar verhaal over het eerste huis, 1957. De Nieuwstraat in Dordrecht.
Ze trokken in een oud aardappel pakhuis. Vrienden van mijn vader, ook scholieren van de HTS, hielpen mee om het huis bewoonbaar te maken. Het waren de jaren van de woningnood. Hierna trokken ze verder. Naar de van Ewijckstraat, een flat op vier hoog.
Luister hier naar het programma

maandag, maart 05, 2007

Topman Greg Page van Cargill:

VS: prijsstijging voedsel door ethanolvraag:
Voor de groeiende ethanolproductie dit jaar in de VS is 50 procent meer mais nodig dan vorig jaar. Daardoor is minder beschikbaar voor voeding en zullen de prijzen stijgen.
Dat stelt het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Het departement rekent op een recordopbrengst van 310 miljoen ton mais in 2007 (12,2 miljard bushels), door uitbreiding van het areaal. Volgens USDA gaat ruim een kwart daarvan, 81,3 miljoen ton, naar ethanol. In 2006 werd 54,6 miljoen ton mais verwerkt in ethanol.
De ontwikkelingen stellen voedings- én ethanolproducenten als Cargill en ADM voor beleidskeuzes. Topman Greg Page van Cargill vreest dat de vraag naar ethanol kan leiden tot meer honger in arme landen. "Wij als leiders moeten ons afvragen welke prijzen wij 's wereld armen voor voedsel willen laten betalen", zegt Page tegen persbureau AP.

Trainen voor Ride for Rubles.

Oesterdam.

Op 21 april rij ik voor Cargill "the Ride for the Rubles". De Amstel Gold Race voor Toerfietsers. Er moet natuurlijk goed geoefend worden. Ik rij de tocht van 150 km.
Zondag reed ik voor werktijd het rondje Oesterdam. Wel lekker: veeeel wind in de rug op de Oesterdam, en Shakira op de Walkman!
Het is een sponsortocht voor het kinderziekenhuis in Efremov. Ik heb al 195 Euro (d.d. 6 maart) aan sponsorgeld opgehaald. Nog een afdeling te gaan. Cargill verdubbeld het bedrag.
Geld van de jongens en meisje van de Cargill Bergen op Zoom
E-ploeg. (en ex-E-ploeg). De werkvloer dus!
Bedankt!


Doorbraak biobrandstof:

Doorbraak biobrandstof: energie uit houtresten, schillen en stro
door Laurent Heere en Henk Schol

Donderdag 1 maart 2007 - BERGEN OP ZOOM/SAS VAN GENT - Koninklijke Nedalco uit Bergen op Zoom zet voluit in op de tweede generatie biobrandstoffen. Het bedrijf bouwt daartoe in Sas van Gent voor 150 miljoen euro een fabriek die vanaf eind 2008 per jaar 200 miljoen liter bio-ethanol uit cellulosehoudende grondstoffen gaat produceren.Daarmee heeft Nederland een wereldprimeur en lijkt het de Amerikanen die inmiddels miljarden in deze ontwikkeling pompen, een slag voor: de eerste fabriek die grote volumes biobrandstof maakt uit grondstof die niet concurreert met voedingsmiddelen. Nedalco bouwt de fabriek, die 65 nieuwe banen oplevert, om de huidige ethanolfabriek in Sas heen. Deze fabriek ligt tegen het Cargill fabriekscomplex.
Bij de tweede generatie biobrandstoffen is bio-ethanol niet langer afkomstig uit grondstof waarin de suikers als het ware direct beschikbaar zijn, zoals suikerbieten, maïs of tarwe. Dat is de 'eerste generatie' wel. In dit nieuwe procédé wordt de brandstof gewonnen uit ligno-cellulose uit schillen of uit stengels waarin houtsuiker zit.

Free Counters
007counters.com
View My Stats