Louis Baseler uit Huijbergen

Huijbergen en omgeving. Wat maak ik er allemaal mee. Ik beschrijf hier mijn hobby, toerfietsen. Wat gebeurt er hier in Huijbergen en omgeving. Verder een beetje mijn kijk op de wereld vanuit Huijbergen. Huijbergen, mijn dorp op de Belgisch-Nederlandse grens: "The most interesting things in life exist at the boundary, both in the physical sense and metaphorically". Barry Lee.

dinsdag, oktober 31, 2006

het Fort van Kapellen.

Unieke fresco's in het Fort van Kapellen!

Fresco van F. Greene 1945.

maandag, oktober 30, 2006

Stelling rond Antwerpen:

Deel van De stelling rond Antwerpen vanuit Google.com.

Fort Berendrecht is verdwenen.

De volgende Forten heb ik bezocht:

Fort Smoutakker is vernietigd, nu een ruine.
Fort Ertbrand nu prive domein. Streng verboden toegang, gevaarlijk terrein.
Fort Stabroek, prive domein, paintball.
Fort Kapellen, militair domein, oa museum oude leger voertuigen.
Fort Merksem, park.
Schans van de Hoek.
Fort van Brasschaat nu militair domein.
Fort Schoten is nu militair domein.
Fort 's-Gravenwezel prive huizen op gebouwd.
Lillo Fort.

Fort Ertbrand:

Fort Ertbrand vanuit Google.com.

Fort Ertbrand voor aanzicht.

Fort Ertbrand links.

Fort Ertbrand:

De oprichting van het Fort werd goedgekeurd met de wet van 30 maart 1906. Op 14 feb. 1907 werd het onteigeningsplan ten behoeve van het Fort goedgekeurd.
Totale oppervlakte van het Fort was 17 ha. Het Fort Ertbrand is op nog geen tien kilometer van Huijbergen af gelegen.
De Galgestraat diende als toegangsweg tot het Fort vanuit de baan Kapellen-Putte.
Het Fort werd gebouwd door de firma Bolsee uit Antwerpen. Er werd een aansluitingsspoor gelegd vanuit Stabroek naar Putte voor de aanvoer van bouwmaterialen uit de haven van Lillo.
De pantserkoepels werden gemaakt door de N.V. John Cockerill, te Seraing.
Het Fort heeft een trapeziumvorm waarvan de kleine basis het hoofdfront, de grote basis het keelfront en de zijden de zijfronten vormen. Er werd een 50 meter brede natte gracht voorzien.
De natte gracht van 50 meter breed.

Er waren vele 5,7cm- kanonnen op plaataffuit.
Een draaikoepel voor twee 15cm-kanonnen.
Twee draaikoepels voor 12cm-houwitser.
Vier draaikoepels voor een 7,5cm-kanon.

In augustus 1914 werd het Fort op effectieve oorlogssterkte gebracht (ong. 500 manschappen). Het Fort stond onder bevel van Kapitein-Kommandant Jean Vogels, geboren te Antwerpen.
Het garnizoen kreeg geen Duitser te zien.Toen Antwerpen bezet was werd liet de Kommandant het Fort evacueren. Eerst werd de bewapening onklaar gemaakt. Het garnizoen liet zich interneren in Nederland. De Kommandant Jean Vogels werd op 19 oktober 1923 benoemd tot Ere-Majoor.

De Duitsers hebben het Fort weer ingebruik genomen als onderdeel van de Duitse defensieve linie van 1917.

Na wereldoorlog I werd het Fort weer gemoderniseerd. Er kwamen overdrukkamers om het garnizoen te beschermen tegen gasaanvallen. Ook de bewapening werd aangepast.
Ook in wereldoorlog II werd het Fort op hoger bevel verlaten op 17 mei 1940.
Na de wereldoorlog II werd het Fort gebruikt door de Belgische Ontmijningsdienst voor het vernietigen van springstoffen, mijnen en munitie.
Het is nu een zeer gevaarlijk terrein, de toegang is verboden voor het gehele domein, en levert groot gevaar op. Het is nu prive bezit.

Fort met mijn mountainbike.

Het volgend Fort wat ik ga beschrijven is Fort Kapellen. Dit Fort mocht ik dankzij Danny van den Bussche ook van binnen bezichtigen! Ik kan nu al schrijven dat er zeer mooie fresco's uit wereldoorlog II te zien waren.

De Stelling van Antwerpen:

De bouw van Fort Ertbrand en Fort van Kapellen moet worden gezien als uitbouw van de Vesting Antwerpen tot Nationaal Reduit van Belgie. Je had de Vesting Antwerpen in ongeveer 1880. Door de snelle evolutie van de artillerie, door o.a. trekken en velden in de loop, getrokken geschut, werd de reikwijdte en juistheid vergroot. De eerste fortengordel lag toen te dicht bij de stad om die tegen bombardementen te beschermen.Er werd een Buitenlinie gebouwd in de jaren 1878- 1897.
Hieraan werkten meer dan 12000 mensen.
Er werden miljoenen m3 aarde verzet.
Ook werd er een spoorweg voorzien voor bouwmaterialen van meer dan 75km.
Zeven locomotieven vervingen de paarden die de wagons (600 stuks) moesten trekken.
Voor het werk op de werven beschikte men over 160 paarden met karren.
Er waren 25 stoompompen op de werven aanwezig.
Dit alles speelde zich af op nog geen 10km van mijn woonplaats Huijbergen!
Wat een verhaal!! Volgende week Fort Kapellen.

zaterdag, oktober 28, 2006

Amylum in de verkoop, Cargill wordt genoemd.

De Britse producent van voedingsingrediënten Tate & Lyle verkoopt zijn Europese zetmeelactiviteiten, bekend als Amylum uit Aalst. Tate & Lyle wil Amylum gedeeltelijk of volledig verkopen omdat het zich wil richten op activiteiten met hogere toegevoegde waarde. Analisten schuiven het Amerikaanse Archer Daniels Midland, de grootste graanverwerker ter wereld, en Cargill, de grootste Amerikaanse privémultinational, naar voren als mogelijke kopers.Amylum, de producent van zetmeelproducten op basis van graan, is sinds 2000 volledig in handen van Tate & Lyle en vormt de Europese zetmeeldivisie van de Britse groep. Het Aalsterse bedrijf gaat sinds kort door het leven onder de naam van zijn buitenlandse moeder, die de afgelopen jaren vele saneringen doorvoerde. De Europese zetmeeldivisie van Tate & Lyle boekte een halfjaaromzet van ruim een miljard euro en telt 2.500 werknemers. De groep heeft 15 fabrieken in Europa, waarvan één in Aalst. Daar bevindt zich ook het hoofdkantoor. Tate & Lyle wou niet ingaan op de gevolgen van de operatie voor het personeel. "Het is een verkoop, geen sluiting. De beslissing is aan de nieuwe eigenaars", zegt woordvoerster Ferne Hudson.Tate & Lyle wil van zijn dochter af omdat die vooral basisproducten levert voor de (dier)voedingssector en papierproductie. De Britse groep gaat zich toeleggen op producten met hogere toegevoegde waarde. Ook de hervorming van het Europese suikerbeleid heeft een invloed. Zo kreeg Tate & Lyle vorige week het fiat van de federale regering om in de periode 2007 - 2013 192 miljoen liter bio-ethanol te produceren.Volgens analisten zijn Archer Daniels Midland en Cargill mogelijke kopers. Het Amerikaanse ADM is de grootste graanverwerker ter wereld. Cargill nam vier jaar geleden het Franse Cerestar over voor 1,4 miljard dollar. Cerestar is eveneens gespecialiseerd in zetmeel en zoetstoffen. Analisten wijzen er op dat dergelijke groepen op mededingingsbezwaren in Europa kunnen stuiten.Bron: De Tijd.

Enige jaren geleden nam Cargill Cerestar over...........

vrijdag, oktober 27, 2006

Bunkers die verdwijnen.

De bunkers die moeten verdwijnen.

Dreigende sloop bunkers bij Hoogerheide:
In verband met de aanleg van een rondweg rond Hoogerheide zullen twee van de zeven bunkers bij de Aviolandalaan/Zandfort/Oude Stee moeten verdwijnen. Drie andere bunkers blijven bestaan maar worden verwerkt in de geluidswal.

woensdag, oktober 25, 2006

Forten/ Schansen, de Stelling rond Antwerpen.

Ik wil de komende maanden wat neerschrijven over de Stelling rond Antwerpen. Ik vond op internet nog een kaart van het Engelse leger waar alle Forten en Schansen opstaan.
Volgende week: Fort Ertbrand, net buiten Putte gelegen.

maandag, oktober 23, 2006

Idul Fitri, Suikerfeest.....


Moslims sluiten ramadan vooral thuis af.

AMSTERDAM (ANP) - De meeste moslims in Nederland zijn maandag begonnen aan het Suikerfeest, de afsluiting van de ramadan. In de nacht van zondag op maandag is een nieuwe maan verschenen in Nederland en dat betekent het einde van de vastentijd.
Ik ben de afgelopen jaren vele malen in Indonesia geweest. De bevolking van Indonesia bestaat voor meer dan 85% uit moslims. Ik heb er vele vrienden(innen), Cargill Collega's en kennissen die moslim zijn. Allemaal heel aardige mensen!

Selamat Hari Raya Idul Fitri
1 Syawal 1427 H
Mohon maaf lahir dan bathin
Teman-teman selamat ber Lebaran bersama keluarga dan sanak famili.Aku ingat sewaktu masih kecil bagaimana toleransi antar agama. Lebaran untuk teman2 moslim aku dan keluarga juga ikut merayakannya. Dari ater2, isi toples yang enak2 sampai kupatan. Buat semuanya selamat menikmati kebersamaan bersama keluarga dan teman2.
Foto diatas Hari Raya di negeri Belanda yang dirayakan hari ini (Senin). Kebanyakan mereka pendatang generasi kedua atau ketiga dari Turki, Maroko dan pengungsi2 baru dari Afrika.
Susie L. Baseler.

Stelling rond Antwerpen:

Schans van Smoutakker.

Ik fiets al jaren rond in de omgeving van Huijbergen. Ga dan ook vaak de grens over. Vanaf vroeger had ik al belangstelling voor de vele bunkers van de Stelling van Antwerpen. Ik heb er in de loop der jaren veel foto's van gemaakt. Het zijn in totaal 43 stellingen/ forten/ versterkingen. Ze zijn (waren) allemaal met elkaar verbonden door een munitiespoorlijn. Ook zijn ze bijna allemaal met elkaar verbonden d.m.v. een tankgracht. Ik wil hier in de komende weken iets meer foto's van deze Stelling van Antwerpen laten zien. Hier de Schans van Smoutakker.


Support bunkers rondom de hoofd bunker.

Een oase van rust.
Schans van Smoutakker.

Schans van Smoutakker.
Hoewel het nu een oase van rust en natuur is, werd de Schans van Smoutakker te Stabroek allesbehalve met vredelievende doeleinden gebouwd. Deze schans - of tussenfort - maakt deel uit van de Versterkte Stelling rond Antwerpen. Een imposante fortengordel, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw, die Antwerpen en haar haven moest beschermen tegen vijandelijke invallen. Helaas was de Schans van Smoutakker slechts een kort leven beschoren. Door een onverwacht hevige explosie vloog het fortje op 10 oktober 1914 volledig de lucht in en werd herschapen in een ruïne. Een roemloos einde…

Na meer dan 85 jaar verwaarlozing, kreeg de Schans van Smoutakker echter een nieuwe toekomst! In 1999 kocht Natuurpunt, met de financiële steun van Indaver NV, dit merkwaardige natuurgebiedje om het definitief te beschermen en de natuur er alle kansen te geven.

Naast de verweerde ruïnes liggen er verspreid over het terrein een aantal intacte bunkers. Jaarlijks overwinteren in deze rustige, vochtige gebouwen tientallen vleermuizen, waaronder verscheidene bedreigde soorten. De watervleermuis en de grootoorvleermuis zijn de talrijkste wintergasten.
Deel 2 zal gaan over Fort Ertbrant.

zaterdag, oktober 21, 2006

Herstel na Achillespees operatie

De hechtingen zijn er nu al even uit. Ik loop alweer zonder krukken. Enkel is nog erg stijf. Wonden zijn redelijk genezen. Veel druk zetten op de hiel gaat ook nog niet. Tijd dus om aan te sterken. En de Achillespees soepel te maken. Wat is er dan beter en fijner en mooier dan weer op de mountainbike een rondje te fietsen over de Kalmthoutse heide. Ik kwam over het nieuwe "Zoom" fietspad terug. Dit fietspad loopt van Essen naar de Wouwse Tol. Erg mooi. Hier wat foto 's van deze fietstocht in de omgeving van Huijbergen.
Hier enkele foto's van deze fietstocht.
De mooie Kalmthoutse heide in de ochtend
Het mooie nieuwe fietspad langs de Zoom. Van Essen naar de Wouwse Tol. Je komt dan door Wouwse Plantage. Het fietspad is ong. 7 km lang.
Balkenende: "Het gaat goed, laten we blij zijn met elkaar!". Is dit wel zo? Voor het eerst wonen er zwervers in de bossen van Huijbergen.

Dit mooie eekhoorntje heeft de herfst niet overleeft ( Hollandse Dreef).
Weer een nieuwe pijpleiding in de leidingstraat.

vrijdag, oktober 20, 2006

Airbase Woensdrecht approach.

Vliegveld Woensdrecht gezien vanaf de westkant.

donderdag, oktober 19, 2006

Mijn broer Ronald Baseler is kunstenaar:


Ronald Baseler voor een van zijn laatste kunstwerken, in een bowlingbaan.

Medousa Xpo:
Is a versatile decor company where everything is possible. Whether you call us in for your store, bowling alley, discotheque or festival. With high quality in style and technique Medousa Xpo gives shape to your specific wishes.
Our speciality is the decoration of parties with help of Blacklight objects. Making use of paintings, sculptures and light-constructions in fluorescend colors, this scenery is illuminated with blacklight, giving it a 3-D effect.

Onze decors waren o.a. te bewonderen bij:
Lowlands Festival, Paradiso (A'dam), Melkweg (A'dam), Nighttown (R'dam), Holland Festival (A'dam), Heineken Xploor Festival, Nieuw Spiritueel Festival (A'dam), De Doelen (R'dam), Holland Indoor Carting (Zoetermeer), Indoor Cartbaan (Winterswijk), Dordrecht Carting, Bowling Zwijndrecht, Bowling Emmen, E.S.A. Space Expo.

The scenery floats as if in space. We transform a bare wall into a fantastic work of art with much visual stimulus creating an enchanting atmosphere, for example as themes we use: Underwater, Indians, Space 2000, Industrial and so on.

zondag, oktober 15, 2006

Pelangi, gedicht van mijn vader:

Pelangi

Maak van mij een regenboog
Met al die mooie kleuren
Waarin God voor iedereen
Zijn licht geeft na de regen

Maak van mij een regenboog
Symbool van betere tijden
Die ons na een werkzaam leven
Zijn licht voor ons mag schijnen

IK zou aan ieder kind
Een herinnering willen geven
Hoe wij als kinderen in hansop
In Indië vredig samen leven

Wandelend onder de mangabomen
Ben ik in gedachten weergekeerd
Zie ik het ouderlijk huis in mijn dromen
Die mij begroet, vermoeid en verweerd

Louis Baseler, Huijbergen, 12 november 2004Het ouderlijk huis van mijn vader, L.A.F. Baseler in yogyakarta.
We waren er weer in 2005. Het is in Jalan Kemetiran.

zaterdag, oktober 14, 2006

Mudflow Sidoarjo:


Aerial view of the mud gushing out of a Lapindo Brantas Inc. gas exploration well in Sidoarjo, East Java. According to Greenpeace, the situation is slipping beyond control and called on President Susilo Bambang Yudhoyono to hold Lapindo and its shareholders, Bakrie Group, Santos of Australia and Medco Group, fully accountable for one of Indonesia's worst industrial disaster.

maandag, oktober 09, 2006

Angela Baseler in orkest Fravinova

Angela en Veronique.

Klassiek, jazz en pop op muziekfestival

Door Wil de Jong
Maandag 9 oktober 2006 - HUIJBERGEN – Muziekliefhebbers kregen zondag in mfc de Kloek in Huijbergen een grote variëteit aan muziek voorgeschoteld tijdens het jaarlijkse muziekfestival van de Huijbergse Muziekvereniging St. Cecilia.De acht muziekgezelschappen, waaronder Fravinova, die het podium betraden zorgden voor een grote diversiteit aan muziekstijlen. Klassiek, jazz, pop en latin wisselden elkaar in vlot tempo af.

zondag, oktober 08, 2006

WERELDKAMPIOEN!! Goed gedaan dames!Hockey-dames wereldkampioen!

MADRID - De Nederlandse hockeyvrouwen zijn zondag in Madrid wereldkampioen geworden. De Oranje-speelsters klopten Australië in de finale met 3-1. Maartje Paumen opende in de Spaanse hoofdstad de score uit een strafcorner, 1-0. De gelijkmaker kwam een paar minuten later via een strafbal van Rebecca Sanders, 1-1. Sylvia Karres en opnieuw Maartje Paumen schoten de hockeysters uiteindelijk definitief naar de wereldtitel.
De hockeysters hadden tijdens de eerste helft het overwicht. Het middenveld controleerde het duel en was op zoek naar zwakke plek in de defensie van de 'hockeyroos', die nauwelijks iets in te brengen hadden tegen de Oranje-vrouwen. Erg sterk gespeeld.De MOOIE: Fatima Moreira de Melo.

Parijs-Tours, denk aan Jo de Haan uit Huibergen:

Jo de Haan.
Vandaag is Parijs-Tours. een wedstrijd over 254km. Deze wedstrijd wordt vandaag voor de 100ste keer vereden.
In 1960 werd deze wedstrijd gewonnen door Jo de Haan. Jo de Haan is dit jaar op 19 april, in Huijbergen overleden.
"Laat iedereen die deze prachtige stilist heeft zien rijden vandaag even aan hem denken".

Jo de Haan (25 dec. 1936, Klaaswaal), kwam als één van de eerste Nederlanders uit voor Franse wielerploegen. Via Saint-Raphael en Gitane-Leroux kwam hij bij Peugeot-BP terecht, om vervolgens naar de Televizier-ploeg van Kees Pellenaars te gaan. Voor die laatstgenoemde ploeg reed hij in 1964 en 1965 de Ronde van Frankrijk. Een achillespeesblessure zorgde er in 1966 voor dat hij zijn profcarrière moest staken.
Het grootste succes in de carrière van De Haan was het winnen van de klassieker Parijs-Tours in zijn tweede profjaar (1960). Een jaar later zou hij in de Ronde van Vlaanderen als derde over de streep komen. In totaal boekte De Haan 36 overwinningen in het profcircuit.

zaterdag, oktober 07, 2006

De modder stroomt onophoudelijk op Java.

De modder stroomt onophoudelijk op Java.

Ook BNdeStem besteed aandacht aan de Sidoarjo Mudflow:

Van onze correspondent Esther de Jong

Zaterdag 7 oktober 2006 - JAKARTA – Hele dorpen, fabrieken en kilometers lange rijstplantages op Oost-Java zijn inmiddels bedolven onder een stinkende laag bruine modder.
Het getroffen gebied bij Soerabaja is langzaam maar zeker veranderd in een rampgebied. Twaalfduizend mensen zijn geëvacueerd.
De warme blubber stroomt sinds eind mei uit een breuk bij een boorschacht in een rijstveld. Het ontstaan van de breuk is in Indonesië onderwerp van heftige discussies.
Onafhankelijke geologen zijn ervan overtuigd dat de breuk is ontstaan door een boorfout van het gasbedrijf Lapindo Brantas, die daar op dat moment aan het werk was. Zij zouden een reservoir van water, gas en modder hebben geraakt en vervolgens niet hebben gezorgd voor het zorgvuldig dichten van de breuk.
Geoloog Bambang Istadi, werkzaam voor gasbedrijf Lapindo, denkt niet aan slechts één, maar aan meerdere oorzaken voor de ondergrondse modderuitbarsting.
„Het zou een gevolg kunnen zijn van het boren naar gas door Lapindo, maar het kan net zo goed liggen aan de aardbeving bij Yogyakarta van 27 mei. Indonesië ligt op een aantal instabiele geologische platen; door verschuivingen en de kracht van de aardbeving heeft de vulkanische modderuitbarsting plaats kunnen vinden.“
Wat de oorzaak ook is, de modder blijft onophoudelijk stromen. Schattingen gaan uit naar 126.000 kuub per dag, oftewel de inhoud van vijftig olympische zwembaden. De modder wordt opgevangen in een bassin, dat wordt afgesloten door dijken. Vanuit dat bassin wordt de modder via pijpen naar de rivier de Porong getransporteerd, vanwaar het uiteindelijk in de Javazee beland.
Milieuorganisaties maken zich ernstig zorgen over de gang van zaken. Nur Hidayati van Greenpeace Zuidoost-Azie denkt dat het dumpen van de modder in zee een nog grotere ramp teweeg kan brengen.

Uit: BndeStem van 7 okt. 2006. (Bedankt!).

vrijdag, oktober 06, 2006

s.s. Hilversum.

s.s. Hilversum 1897-1917. Het schilderij is geschilderd in het jaar 1905.

Dit schilderij van de HILVERSUM hangt in mijn woonkamer. Ik ben erg aan dit schilderij gehecht.
Het schip de HILVERSUM is gekocht door N.V Stoomvaart-Maatschappij "Oostzee", (VINKE & Co), opgericht: 10 feb. 1897.
De Isle de France werd gekocht als eerste schip van de rederij. Herdoopt als HILVERSUM (kapitein A. Potter). De naam HILVERSUM komt van de woonplaats van de familie VINKE. Het schip had helaas niet veel geluk.
Zeer veel schade in zwaar weer in feb. 1900. Vanuit Bilbao naar Middlesbrough met een lading ijzererts in de Golf van Biscaye.
In juni 1906 kwam de HILVERSUM in aanvaring met het Zweedse s.s. ARES dat zonk. De bemanning werd gered door de bemanning van de HILVERSUM. Ze werden in Kopenhagen aan de wal gezet. De HILVERSUM was hier niet schuldig aan.
In 1913 kreeg de HILVERSUM nieuwe ketels.
Op 24 juni 1917 tijdens een reis van Le Havre naar Barry in het Bristol-Channel liep de HILVERSUM op een mijn en is gezonken. Positie: 5 mijl oost van Lundy Island. De mijn was gelegd door de Duitse onderzeeboot UC 51. Zes opvaarenden kwamen bij deze ramp om het leven.
De vijfde HILVERSUM (1982-1985) was het zusterschip van de Ittersum. Ze zijn beide gebouwd in 1982 op: NAMURA SHIPBUILDING Co Ltd-Osaka, Japan. Het waren twee bulkcarriers. Ze bleven in de vaart bij VINKE & Co tot 1985.
Toen werden alle redrij-activiteiten gestaakt en de schepen verkocht.
Het toeval wil dat mijn collega Henk Driessen nog enige tijd gevaren heeft op het schip de ITTERSUM. Wie nog meer wil lezen over de trampvaartrederijen in Nederland moet echt het boek VINkE & Co 1860-1985 lezen. Heel mooi, en met veel foto 's.
Verder nog veel dank aan de heer Gerrit Warnderink Vinke, die ik op zijn 73 jaar, jaren geleden, over dit schip aan de lijn heb gehad. Het was een fijn en lang gesprek!
Dit is een orginele foto van de s.s. Hilversum.


UC coastal minelayer boats:
Type UC II, de UC 51: Deze mijnenleggende onderzeer heeft de mijn gelegd die zorgde voor de ondergang van de s.s. Hilversum.
Shipyard Germaniawerft, Kiel (Werk 267)
Ordered 12 Jan, 1916 Laid down
Launched 5 Dec, 1916 Commissioned 6 Jan, 1917
Commanders 6 Jan, 1917 - 28 Apr, 1917 Wilhelm Schröder
29 Apr, 1917 - 17 Nov, 1917 Hans Galster
Career: 7 patrols.
8 Apr, 1917 - 20 Aug, 1917 I Flotilla
20 Aug, 1917 - 17 Nov, 1917 Flandern Flotilla
Successes: 29 ships sunk for a total of 34.394 tons (warships excluded).
Fate 17 Nov, 1917 - Sunk in the English Channel, in position 50.08N, 03.42W by a British mine.. 29 dead (all hands lost).

Technical information for type UC II, UC 51.
Displacement: (tons) 417, (sf)493 (sm), 545 (total)
Length: (m) 49,35 oa, 39,30 ph, Beam: (m) 5,22 oa, 3,65 ph,Draught: (draft) 3,68 m
Height: 7,46 m, Power: (hp) 500 (sf), 460 (sm)
Speed: (knots) 11,6 (sf),7,0 (sm)
Range:(miles / knots) 9430/7 (sf), 55/4 (sm)
Torpedoes: 7
2/1 (bow / stern tubes)
Mines: 18
Deck gun: 88mm
133 rounds
Crew: 14 men
Max depth: ca. 50 m
(164 feet)
uboat, uboat.net, www.uboat.net.
sm = submerged, sf = surfaced, ph = pressure hull,
oa = overall, hp = horsepower.

woensdag, oktober 04, 2006

Maastrichtse Euro-zesdaagse.

Jammer dat ik er niet naar toe kon (ivm operatie aan mijn Achillespees). Ik ga graag kijken naar de wielerzesdaagse. Ook in Indonesia, Malang bracht ik een bezoek aan de wielerbaan. Deze wielerbaan zou wel wat vaker gebruikt kunnen worden. Sponsors gezocht, iets voor de RABO bank?
De vaste koppelgenoot van Danny Stam kreeg deze zomer een zwaar ongeluk in Huijbergen en reed daarom niet mee in deze laatste zesdaagse in Maastricht.
De wielerbaan in Malang, Indonesia. Velodome Malang.

Eind deze maand had hún seizoen moeten beginnen, maar het succesvolle koppel Danny Stam en Robbert Slippens zal in de eerste helft van deze winter ontbreken op de internationale zesdaagsen. Een zeer ernstige val van Slippens, enkele weken geleden in Huijbergen, gooide roet in het eten.

(Hier het verslag van dit ongeval in Huijbergen)
MERKSEM - Robert Slippens (31) is voor maanden uitgeschakeld. De baanrenner brak in Huijbergen bij een zware val in de Vlaamse wegwedstrijd Schaal-Sels alle tien de ribben en het sleutelbeen aan zijn linker zijde. Ook kreeg hij een klaplong door de klap op een paaltje.
Sommige ribben zijn op twee plaatsen gebroken en ook het sleutelbeen heeft verscheidene breuken. Slippens ligt op de intensive care van het ziekenhuis van Brasschaat.
Slippens is de vaste koppelgenoot van Danny Stam. Samen braken ze vorige winter definitief door met zeges in Rotterdam, Bremen, Berlijn en Kopenhagen. Mogelijk vervangt ploeggenoot Peter Schep hem voorlopig in de zesdaagsen. Schep is volgens ploegleider John den Braber 'ondertussen van hetzelfde niveau'.

Zwitsers Risi en Marvulli winnen Maastricht!!

dinsdag, oktober 03, 2006

Ste Marie in BNdeStem!

De leerlingen van basisschool Ste Marie vormen, gehuld in een fluorescerend hesje, een hart op het schoolplein. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat schonk de hesjes in het kader van de landelijke campagne ‘Rij met je hart’. FOTO CON CLASQUIN
Kirsten Mouws trok namens de brigade de stoute schoenen aan en legde bij Verkeer en Waterstaat het idee voor de hesjes neer.
Het ministerie reageerde enthousiast en kwam meteen over de brug met de fluorescerende hesjes met opdruk.

Collega visserman.

Mijn collega Danny Loch uit Bergen op Zoom, gaat nogal eens vissen. Hier wat foto's van zijn vangsten in Frankrijk.

Een steur van 126 cm en 32 pond!!!

Free Counters
007counters.com
View My Stats